1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mnoho kriku pre nič

Za šumu očakávania vystúpil na pódium režisér, PaeDr. Pavol Zátek, a po úvodnom privítaní sa hľadisko začalo ponárať do inscenácie. Nápaditosť, ktorá osviežila hru modernými prvkami a originálnym prevedením, pramenila aj zo študentského pohľadu samotných hercov na život. Chúťky   niektorých ženských hlavných hrdiniek na vydaj, predsavzatia mužskej časti stať sa starými mládencami, kontroverzné názory, či spovede postáv zachytávala reality šou s názvom „Happy end“. Dej sa sústreďoval na vzťahy kolektívu okoreňované závisťou, intrigami a klebetami. Iskry príťažlivosti už od začiatku lietali medzi Beatrice, v presvedčivom podaní Zuzany Lackovej a Benedikom alias Vladimírom Papíkom, dovtedy zástancom statusu nezadaný. Ďalším zamilovaným párom boli verná a oddaná Hero, ktorú stvárnila Júlia Krúpová a Claudio s neodmysliteľnou gitarou a spevom „nanana“ v podaní Mateja Králika. Odborníkom na zvádzanie bol v komédii František Tulec ako Don Pedro. Margeritu, ktorej filozofia hovorí „láska ide cez žalúdok“, si zahrala Elena Dadajová. Intrigy potajme kula Joana v podaní Zuzany Sýkorovej. Číču, najskôr uletenú asistentku oháňajúcu sa klapkou, a potom postavu, ktorá poriadne zamiešala karty, stvárnila Veronika Čičmanová. Po nej scény uvádzala a moderovania humorne podanej Pošty pre teba sa zhostila Manuale alias Simona Halúsková. Ako anjel lásky sa vznášala na pódiu Zuzana Urbaníková. Za otca Hero sa vydával Ľudovít Šrenkel. Režiséra šou „Happy end“ si nezahral nikto iný ako samotný PaedDr. Pavol Zátek, ktorý hru napísal v spolupráci Mateja Králika. Pódium prispôsoboval na výstupy hercov technik Matej Múčka.

Humorné scény a repliky nenechávali hľadisko chladným, salvy smiechu sa ozývali zo všetkých strán. Diváci neváhali doplniť v správnej chvíli atmosféru rôznym vyznením potlesku ani podať pomocnú ruku. Hoci prerušovanie televíznych programov reklamami vie citeľne zabrnkať na nervy, tu prichádzali vhod, rozdávali dobrú náladu aj do zásoby a dotvárali celkový umelecký zážitok. Kvalitné výkony zo seba herci vydávali počas celého predstavenia. Pravda a láska, ako to už v šťastných koncoch býva, zvíťazili, a preto sa ukázalo, že zaznelo naozaj mnoho kriku pre nič.

Režiséra a účinkujúcich nemohli pobavení diváci nechať odísť z javiska bez patričnej odozvy. Búrlivý potlesk, zaslúžené „standing ovation“ a niekoľkonásobná poklona hercov urobili bodku za nezabudnuteľným predstavením. Divadelný súbor Babylon nasadil latku naozaj vysoko a ich verní diváci sa už tešia, čím prekvapia nabudúce.

Dominika Chrastová - diváčka

Spolupráca Interreg

 

Spolupráca Biele Karpaty

 

 

 

 

Športové kluby

športové kluby Kysucké Nové Mesto

 

 

 

 

 

Z našej fotogalérie