1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nízkotučný život bol tučnou zábavou pre divákov

Nízkotučný život bol tučnou zábavou pre divákov

 

Petra Polnišová, Zuzana Šebová, Darina Abrahámová, Anikó Vargová a Viktor Horján – to je pätica hercov z bratislavského divadla GUnaGU, ktorá 4. októbra prilákala divákov do Domu kultúry v Kysuckom Novom Meste na predstavenie s názvom Nízkotučný život.

 

Dej sa odohráva v redukčnom sanatóriu, kde sa pod dozorom prísnej vedúcej Miriam (Z. Šebová) snažia tri ženy z rôznych príčin schudnúť. Ako sa vôbec do sanatória dostali, zisťujeme aj prostredníctvom postavy Viktora Horjána, ktorý hrá ich podvedomie. V prípade Anity (A. Vargová) vyjde najavo, že ju najviac trápi stále nenapísaná kniha a kariérny úpadok. Naopak, impulzívna Ingrid (D. Abrahámová) sa dokázala z učiteľky v materskej škole vypracovať až na poslankyňu, len ešte nikdy nenašla odvahu zapojiť sa do rozpravy a navyše bojuje s bulímiou. Kristu (P. Polnišová) kariéra netrápi. Manžel jej dal jasne najavo, že pokiaľ čo najskôr neschudne do tangáčov, bude koniec. Ich vzťah sa však kvôli ešte moletnejšej milenke skončil aj tak a Krista ako predavačka v potravinách presne vedela, kde utopiť svoj žiaľ.

Zaujímavosťou je, že na scenári sa podieľali aj herci, ktorí si s režisérom Viliamom Klimáčkom prešli v živote hneď niekoľkými redukčnými obdobiami. Tri osobné príbehy troch nešťastných žien spoločne dotvorili na širšiu výpoveď o dnešnom Slovensku a predovšetkým o jeho „nízkotučnej“ morálke, citoch a viere. Divákov okrem humorných dialógov pobavilo Polnišovej vrtenie zadkom v ružovej teplákovej súprave či Šebovej precítené „žranie“ bagety pred hladnými očami svojich zverenkýň. Z jej postavy Miriam sa však tiež vykľuje pravý opak hrdinky. Kým ona sa v Bratislave snaží znížiť konfekčnú veľkosť troch žien, v Michalovciach žije jej syn vykŕmený na vyše sto kíl.

Na viditeľné schudnutie nestačilo adeptkám ani heslo „low fett life“, ani desatoro špeciálnych prikázaní. Postavám to však veľmi neprekážalo, jedna z nich dokonca poznamenala: „Chudé ženy sa trápia rovnako ako my pekné.“

 

Dominika Chrastová

Spolupráca Interreg

 

Spolupráca Biele Karpaty

 

 

 

 

Športové kluby

športové kluby Kysucké Nové Mesto

 

 

 

 

 

Z našej fotogalérie