1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Jakubovské hody 2013

V tom čase prebiehal na námestí Slobody už aj kultúrny program. Po slávnostnom sprievode mestom, v ktorom sa objavili zástupcovia všetkých domácich súborov, ho otvoril svojím príhovorom primátor mesta Ing. Ján Hartel. Vo svojej krátkej reči pripomenul históriu tejto dávnej tradície, privítal zástupcu MsÚ z Jablunkova  p. Ing. Jána Nieslanika a euro poslanca Miroslava Mikolášika , poslancov mestského zastupiteľstva, účinkujúcich, remeselníkov a návštevníkov mesta. Tiež privítal zástupcov veterán klubu p. Václava Dostáleka a p. Pavla Čimboru.

 

V 22 hodinovom programe sa vystriedalo 215 účinkujúcich zo 16 skupín. Sobotňajší maratón otvorila koncertom Nová Kysučanka. V poobedňajších hodinách sa v pestrom programe predstavili: mandolínový súbor Žiarinka, tanečná skupina Niagara, mažoretky Asanka a súrodenci Mrmusovci. Pozvanie potešiť detských divákov prijali herci  z Divadla z Domčeka. Napriek horúcemu počasiu predviedli skvelé výkony v rozprávke „Dlhý, široký a bystrozraký“.  Ďalšími účinkujúcimi boli hudobníci z kapely Old modem zo Žiliny. Preplnené námestie ováciami privítalo slovenskú skupinu Lojzo, 1,5 hodinový koncert dostal divákov do varu. Kysučania ukázali, že vedia nielen tancovať, ale aj spievať. Množstvo ich fanúšikov si určite prišlo na svoje. Sobotný večer oživili aj Mušketieri a Trio z Kysúc, všetko mladí študovaní umelci z celého Slovenska. Bola to určite výborná bodka na záver hodového večera.

V nedeľu doobeda javisko patrilo FS Jedľovina. Diváci mali možnosť vidieť v priamom prenose tance z mnohých regiónov Slovenska vo viac ako hodinovom programe. Pestrým repertoárom sa prezentovala dychová hudba Fatranka zo Žiliny. Námestím sa rozozvučali nielen  svetoznáme šanzóny ale aj klasické slovenské piesne. Zaujímavým blokom dobrej zábavy, bola  folklórna skupina z Budatínskej Lehoty známa ako Lehoťanka. Oščadnickí heligonkári známi ako Kysucký prameň , prilákali na námestie množstvo verných divákov. A opäť na hudobnú nôtu. Na pódium sme mali možnosť privítať dievčenskú hudobnú skupinu So far z KNM, ktorých  koncert urobil hudobnú bodku v nedeľu podvečer. Dvojdňový kultúrny maratón slovom sprevádzali Zuzana Lacková, Lenka Záteková a Pavol Zátek, o kvalitu zvuku sa starala CS agency  .

Foto vo fotogalérii.

Spolupráca Interreg

 

Spolupráca Biele Karpaty

 

 

 

 

Športové kluby

športové kluby Kysucké Nové Mesto

 

 

 

 

 

Z našej fotogalérie