1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Rómeo a Júlia

Rómeo a Júlia zažiarili pod skrytými hviezdami

 

 

Sobota je deň ako stvorený pre kultúru. Keď sa do víkendového oddychu primieša ešte atmosféra na nádvorí Kaštieľa v Radoli, nesmrteľná hra Williama Shakespeara a nadaní herci, dokonalý večer je na svete. Len keby 9. augusta nepršalo. No ani nepriaznivé počasie nezastavilo divadelný súbor Babylon pred odohraním predstavenia Rómeo a Júlia.

Herci sa predviedli v tom najlepšom svetle. Dážď ich výkony vôbec neovplyvnil, práve naopak, diváci mohli vidieť s akou chuťou sa do vystúpenia pustili. Užívali si ho o to viac, že malo pre nich špecifický význam. Už je to jedenásť rokov, odkedy sa súbor Babylon predstavil s inscenáciou Rómeo, Júlia a láska. Väčšina hereckého obsadenia začínala s divadlom práve účinkovaním v tejto hre na nádvorí radoľského kaštieľa, a tak sa podobným predstavením rozhodli herci svoje pôsobenie v súbore na rovnakom mieste aj ukončiť. Tentoraz však poňali hru vážnejšie, hoci miestami sa do Shakespearových replík predral aj ich povestný humor. Postavy šermovali so svetelnými mečmi, tancovali na skladbu Happy, no koniec zostal verný žánru pôvodnej hry, tragédii. Nie nadarmo sa hovorí: Naveky najsmutnejší! Taký je ten príbeh Rómea a Júlie.

Na záver výnimočného večera sa nádvorím kaštieľa ozýval potlesk a nechýbalo ani standing ovation. Publikom tak naposledy vzdalo hold generácii, ktorá najviac ovplyvnila študentské divadlo v Kysuckom Novom Meste. Hercom patrí veľká vďaka nielen za to, že bravúrne zakončili svoje pôsobenie v súbore Babylon, ale aj za energiu, čas a nápady, ktoré doň vkladali a pod vedením režiséra Pavla Záteka zúročovali pred divákmi.

 

Dominika Chrastová

Spolupráca Interreg

 

Spolupráca Biele Karpaty

 

 

 

 

Športové kluby

športové kluby Kysucké Nové Mesto

 

 

 

 

 

Z našej fotogalérie