1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

"Jabkový den"

Mesto Jablunkov zorganizovalo už 9. ročník Jablkového dňa, ktorý sa konal 20.9.2014 v parku za radnicou v Jablunkove. Jablko, ako symbol mesta bolo vidieť vo všetkých jeho podobách, ochutnávali sa koláče aj mušt. Výzdoba bola vyrobená z jabĺk a súťaže boli tiež jablkové.

Na toto  krásne podujatie dostali pozvanie aj kysuckí drotári, záhradkári, Fs Jedľovina a  primátor mesta Ing. Ján Hartel s manželkou.

Domáce folklórne skupiny a Fs Jedľoviny predvádzali svoje umenie počas celého slnečného popoludnia na doskách pódia. V stánkoch, ktoré lemovali park, sa predvádzali rôzne ručné práce, záhradkári ukazovali svoje výpestky a propagovali sa aj miestne spolky. V rámci projektu „Jabkový den“ bol vydaný aj kalendár –Jablunkov a Kysucké Nové Mesto – na rok 2015, ktorý spoločne pokrstili starosta mesta Jablunkov Petr Sagitarius a Ing. Ján Hartel.

Projekt „Jabkový den – festival bez hranic“, je spolufinancován z Fondu mikroprojektů Operačního programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007-2013, reg. č. CZ/FMP.16/0382, výše finanční podpory činí 15.643 EUR

Spolupráca Interreg

 

Spolupráca Biele Karpaty

 

 

 

 

Športové kluby

športové kluby Kysucké Nové Mesto

 

 

 

 

 

Z našej fotogalérie