1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

1.Máj

Prišiel máj, hudba hraj!

 

 

Prvý máj bol vyhlásený za Sviatok práce na pamiatku protestov robotníkov, ktorí žiadali  skrátenie pracovného času na osem hodín. S týmto dňom sa neodmysliteľne spájajú oslavy majúce v minulosti rôzny význam. Najskôr sa niesli v duchu boja proti nezamestnanosti, neskôr proti vojne a dnes slúžia na pripomínanie si aj pozitívnejších udalostí, akou je vstup Slovenska do Európskej únie pred desiatimi rokmi.

V Kysuckom Novom Meste pozostávali prvomájové oslavy z tanca, ľudovej hudby a spevu. Pochod mažoretiek Asanka a Dychovej hudby Nová Kysučanka, ktorý sa začínal pri dome kultúry, bol pre ľudí dostatočným lákadlom, aby si našli čas a prišli si spríjemniť Sviatok práce na Námestie slobody. Prednesom umeleckého slova privítala všetkých PhDr. Elena Gavláková a po nej nasledoval príhovor primátora mesta Ing. Jána Hartela.

Mesto a MKŠS pripravili pre občanov kvalitný program. Napriek vyčerpávajúcemu slnečnému počasiu predviedli mažoretky rôznych vekových kategórií divákom obdivuhodné choreografie. Súbor Kysucká Vrchárska Heligonka rozprúdil zábavu veselou hrou i humorom. Na margo podujatia sa fanúšička tohto súboru vyjadrila: „Celý program sa mi páčil. Konečne som mala možnosť vidieť svoju obľúbenú skupinu naživo. Určite prídem aj budúci rok.“

 

Dominika Chrastová

Foto:MKŠS

Spolupráca Interreg

 

Spolupráca Biele Karpaty

 

 

 

 

Športové kluby

športové kluby Kysucké Nové Mesto

 

 

 

 

 

Z našej fotogalérie